Viaplay opnieuw onder vuur tijdens F1 GP van Singapore

News
maandag, 18 september 2023 om 10:30
max verstappen gp singapore 2023 sparksf1695025003
Afgelopen weekend was het tijd voor de F1 GP van Singapore, maar veel kijkers waren niet blij met de coverage van Viaplay. Op social media lag de streamingdienst dan ook weer onder vuur.
Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Viaplay. De financiële cijfers staan in het rood en de CEO is daardoor opgestapt. Naar verluidt zijn er daarna ook meerdere ontslagen gevallen en kantoren gesloten, maar volgens Head of Sports Netherlands Marco Zwaneveld is het grotendeels onzin.
Wel worden klanten binnenkort gedwongen om een duurder abonnement te nemen. Viaplay heeft namelijk besloten om het jaarabonnement te schrappen. Kijkers kunnen, wanneer hun jaarabonnement is afgelopen, alleen nog over op een maandelijks abonnement, waardoor je nog meer geld kwijt bent.

Veel klachten op Viaplay

Het is dan ook de vraag hoeveel abonnees na die tijd zullen besloten om hun abonnement helemaal op te zeggen. Veel kijkers hebben Viaplay namelijk alleen of voornamelijk voor de Formule 1 en op dat gebied zijn er veel klachten.
Tijdens de GP van Singapore afgelopen weekend was het opnieuw raak. Zo was er veel kritiek op de commentatoren van Viaplay, Melroy van Heemskerk en Nelson Valkenburg, en daarnaast hadden meerdere abonnees ook last van technische problemen. Zo bleef de stream constant bufferen of kregen ze zelfs helemaal geen beeld. Dat laatste was voornamelijk een probleem tijdens de spannende laatste rondes van de Grand Prix. Hieronder een greep uit de reacties op social media.