‘Productie iPhone 15 Pro Max houdt vraag niet bij’

News
maandag, 18 september 2023 om 11:00
De nieuwe iPhone is onlangs aangekondigd en is sinds eind vorige week te pre-orderen. Het lijkt er alleen nu al op dat sommige klanten wat langer moeten wachten. Volgens analist Ming-Chi Kuo kan de productie van de iPhone 15 Pro Max de vraag niet bijhouden.
Er is veel vraag naar de iPhone 15 Pro Max, zo meldt analist en Apple-kenner Ming-Chi Kuo. Er zou meer vraag zijn naar de iPhone 15 Pro Max dan er in dezelfde periode vorig jaar vraag was naar de iPhone 14 Pro Max. De vraag naar de iPhone 15 Pro is juist minder, wat mogelijk komt door die hogere vraag naar de Pro Max.
Er zijn momenteel al kleuren van de iPhone 15 Pro Max die pas in november weer geleverd kunnen worden. Dat komt niet alleen door de hogere vraag naar de Pro Max vergeleken met vorig jaar. De massaproductie van de Pro Max zou later zijn begonnen dan die van de overige modellen en bovendien zouden er bepaalde productieproblemen zijn die bij de Pro Max meer voorkomen.

Waarom is de vraag naar de iPhone 15 Pro Max zo groot?

Een mogelijke reden dat de Pro Max populairder is dan de Pro, ondanks de hogere prijs, is de camera. De iPhone 15 Pro Max biedt namelijk 5x optische zoom dankzij een periscoop camera. De iPhone 15 Pro biedt maar 3x optische zoom.
Overigens lijkt het erop dat de grotere interesse in de Pro Max niet zoveel invloed heeft op de niet-Pro modellen. De vraaag naard standaard iPhone 15 en de iPhone 15 Plus is volgens Kuo ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Vooral klanten die sowieso al bereid waren om meer neer te tellen voor de Pro-versie lijken dus overtuigd te zijn door de Pro Max.