Viaplay negeert kritiek: "Een prachtige basis"

News
dinsdag, 19 april 2022 om 10:00
viaplay logof1646151900
Viaplay is sinds haar release op 1 maart door Nederlanders niet bepaald positief ontvangen. De slechte verbinding tijdens het streamen en de lage beeldkwaliteit worden door veel gebruikers gemeld als een groot probleem. Marco Zwaneveld, head of sports van Viaplay Nederland, trekt zich alleen niets aan van de kritiek en is zelfs dik tevreden met hoe de streamingdienst uit de startblokken is geschoten.
In een interview met Formule1.nl laat de topman zich uit over de start van de streamingdienst en hoe deze tot nu toe ontvangen wordt. Zwaneveld: “Als ik zie hoe het hele team heeft gewerkt en wat er op locatie is gemaakt, belooft dat veel voor de toekomst. Er staat een prachtige basis en vanaf nu gaan we vol gas vooruit.”
Opvallend zijn de uitspraken zeker, want de streamingdienst wordt door het publiek belabberd ontvangen. Klachten regenen voor, tijdens en na iedere Formule 1-race, want sinds dit jaar heeft Viaplay de rechten in handen van de sport. Vooral de beeldkwaliteit staat hierbij centraal, maar volgens Zwaneveld heeft dit te maken met de doorgifte hiervan. “Met wat ik gezien heb, was er niets aan de hand, de studioprogramma’s zijn gewoon in Full HD", aldus de topman.

Viaplay verklaart kritiek

Zwaneveld stelt dus dat de doorgifte een mogelijke probleem kan opleveren, omdat streaming net wat anders werkt dat kabeltelevisie. Toch bood Ziggo, de vorige aanbieder van Formule 1, ook een mogelijkheid aan om de uitzendingen te streamen via haar Ziggo Go-app. Hierover kwamen in voorgaande jaren alleen nooit tal van klachten binnen.
De topman belooft gelukkig wel dat er links en rechts nog toevoegingen worden gedaan aan de programmering. Wat dat precies wordt, is alleen nog onduidelijk. Mocht je niet willen wachten op een verder uitgebreid programma en willen overstappen, kan dat natuurlijk ook. Wij leggen je hier precies uit hoe je Viaplay opzegt en overstapt naar F1 TV Pro.