Guerrilla heeft plannen voor derde Horizon game

News
dinsdag, 19 april 2022 om 9:30
horizon forbidden westf1675161467
Horizon Forbidden West is pas net uit, maar ontwikkelaar Guerrilla zit niet stil. Naast het maken van updates voor de game, zijn er namelijk ook plannen voor een derde game in de franchise.
Net zoals in Horizon Zero Dawn worden spelers in Horizon Forbidden West achtergelaten met een grote cliffhanger. Dat lijkt dan ook een mooie opzet voor nog een game in de franchise en Matthijs de Jonge, de creative director van Horizon Forbidden West, bevestigt dat vermoeden nu.
In een interview met VG24/7 laat De Jonge namelijk weten dat de ontwikkelaar ‘dingen in gang heeft gezet voor de volgende game’. Daarmee duidt hij op een derde game in de main franchise en niet het al aangekondigde Horizon Call of the Mountain.
De game voor de PSVR 2 is namelijk een spin-off op de Horizon games en kent een compleet andere cast aan karakters. Call of the Mountain speelt zich dan ook jaren later af dan Forbidden West en is dus geen directe sequel. Mogelijk kunnen we wel hints naar het avontuur van Aloy verwachten.

Derde Horizon game geen verrassing

Naast het feit dat Forbidden West eindigt met een cliffhanger, is het nog minder een verrassing dat Guerrilla Horizon 3 wil gaan maken. Vorige week was er namelijk al een lek, waarin er werd beweerd dat de Horizon games een trilogie moeten gaan worden en zelfs dat er mogelijk plannen zijn voor een Monster Hunter-achtige game in de wereld van Horizon.
Hetzelfde leek beweert ook dat de Killzone franchise, de reeks games waarmee Guerrilla groot werd, dood is in de ogen van Sony. De kans is dus erg klein dat we daar ooit nog een game van gaan zien.

Populair Nieuws