'Game Boy emulators voor Switch Online gelekt'

News
dinsdag, 19 april 2022 om 10:30
game boyf1650353899
Nintendo biedt haar klassieke games tegenwoordig aan via Nintendo Switch Online. Er zijn al enige tijd geruchten dat ook de Game Boy en Game Boy Advance aan de dienst toegevoegd gaan worden. Nu lijkt de emulator die daarvoor gebruikt gaat worden gelekt.
Vorig jaar werd gedacht dat de Game Boy-familie na de NES en de SNES aan Switch Online zouden worden toegevoegd. In plaats daarvan kregen we de Nintendo 64 en SEGA Genesis. Maar volgens Trash_Bandatcoot op Twitter kunnen we waarschijnlijk de Game Boy nog steeds verwachten.
De Twitteraar doent namelijk bericht van op 4Chan gelekte bestanden. Het zou gaan om een Game Boy Advance-emulator genaamd Sloop en een Game Boy-emulator genaamd Hiyoko. Ook zijn er beelden gelekt van de emulators in actie.
De emulator zouden ontwikkeld zijn door NERD (Nintendo European Research & Development). Dit team is verantwoordelijk voor veel van de emulatie die Nintendo in de laatste jaren heeft gebruikt. Zo was het verantwoordelijk voor de emulators voor de Mini-consoles (die ook voor Switch Online worden gebruikt) en Super Mario 3D All-Stars.

Wanneer komen Game Boy games naar de Switch?

Het lijkt zeker niet onwaarschijnlijk dat de Nintendo Switch inderdaad Game Boy Games gaat krijgen. Als dit lek klopt lijkt het mogelijk dat de emulators zelfs later dit jaar al naar de Switch komen. Wel blijft het verstandig om geruchten met een korrel zout te nemen, helemaal omdat 4Chan in het verleden lang niet altijd betrouwbaar is gebleken als het om geruchten en lekken gaat.