Lord of the Rings fans willen 5 mei in Amsterdam zijn 

News
zaterdag, 06 januari 2024 om 14:00
lord of the ringsf1637942842
Ben jij een grote liefhebber van de Lord of the Rings-films? Dan wil jij zeker 5 mei in Amsterdam zijn. In het Theater Amsterdam wordt dan namelijk de vijftiende verjaardag van de concertreeks gevierd.
De Lord of the Rings-films hebben een hoop prijzen winnen te slepen, zo ook op het gebied van muziek. De soundtrack van de originele trilogie werd zelfs zes keer uitgeroepen tot de beste film soundtrack aller tijden. Kun jij ook geen genoeg krijgen van de soundtrack, dan wil je The Lord of The Rings & The Hobbit & The Ring of Power in concert niet missen. Deze concertreeks werd 15 jaar geleden gestart door niemand minder dan Sir Christopher Lee, die Saruman speelde.
Tijdens het twee uur durende concert wordt ‘de beste muziek’ uit The Lord of the Rings, The Hobbit en The Rings of Power gespeeld door het Orchestra and Choir of the Shire, van ‘de dreigende geluiden van Mordor en de schelle aanval van de zwarte ruiters tot de prachtige lyrische melodieën van de elfen’. Ook wordt er Oscar-winnende muziek van Ed Sheeran, Annie Lennox, Enya en meer componisten gespeeld. Bovendien bevat het concert ook een verrassing: een speciale gast uit de films zal aanwezig zijn.
Het Orchestra and Choir of the Shire trad eerder al op in de meest vooraanstaande concertzalen ter wereld, waaronder ons eigen Concertgebouw in Amsterdam en het Konzerthaus in Wenen. Ook werkt het nauw samen met Europese staatsorkesten.

Zoveel kost het Lord of the Rings concert

Het concert vindt dus plaats op 5 mei in Theater Amsterdam om 20:00. Tickets kosten tussen de 52,25 en 92,25 euro. Kun jij er 5 mei niet bij zijn? Niet getreurd: het concert vindt namelijk ook op 19 mei plaats, maar dan in MEC Maastricht om 16:00. De prijzen komen overeen met Amsterdam, op het duurste kaartje na: wil je in Maastricht een kaartje voor de gouden rang, dan kost dat je 82,25 euro.
Je kunt je tickets bestellen op de site van De Nationale Theaterkassa.