Orange Army pakt Viaplay aan tijdens GP Zandvoort, maar NPO 1 krijgt er ook van langs

News
zondag, 04 september 2022 om 16:00
f1viaplayf1641918326
Viaplay zendt dit weekend niet als enige kanaal de GP van Zandvoort uit. De race is ook gratis te volgen bij NPO1 en dat met ander commentaar. Zoals elke race weer het geval is krijgt Viaplay ook dit weekend flink commentaar van The Orange Army. NPO 1 blijft dit weekend ook niet ongeschonden om hun commentaar.
Sinds dit jaar heeft Viaplay de rechten voor de uitzending van Formule 1. Dat betekent dat de GP Zandvoort door de streamingdienst uitgezonden gaat worden met het commentaar van Nelson Valkenburg, Alard Kalf en Melroy Heemskerk. De streams van de zender vallen niet niet bij iedereen in goede aarde, zo ook tijdens de GP van Zandvoort.
Naast de problemen die zich al tijdens de uitzendingen van de kwalificaties voordeden, blijkt ook tijdens de race niet alles onder controle bij Viaplay. Onder meer het commentaar van de heren moet er dit weekend weer aan geloven. Zo verwarren ze een aantal coureurs met elkaar, wordt er te veel gepraat en wordt de aanwezigheid van Christijan Albers niet echt gewaardeerd. Hieronder een greep uit de selectie tweets:

Naast Viaplay krijgt ook NPO1 de woede van The Orange Army over zich heen

Viaplay krijgt elk weekend commentaar, maar dit weekend is het bijzonder. De race is namelijk niet alleen via Viaplay en F1TV Pro te volgen, maar kan ook gratis gekeken worden via NPO1. Het is tenslotte de race van Zandvoort op de bodem van The Orange Army. Fans hebben met smart afgestemd op de Nederlandse zender om de race met commentaar van Hans van Loozenoord, Jeroen Bleekemolen en Louis Dekker en Bent Viscaal (radio). Helaas blijkt het commentaar niet heel veel beter te zijn dan dat van de streamingdienst:

GP Zandvoort wel sneller bij NPO 1

De Grand Prix van Zandvoort uitzending van NPO 1 is niet in alle opzichten slechter die van Viaplay. Op Twitter zijn namelijk ook geluiden dat de stream van Viaplay hapert en dat dit niet het geval is bij NPO 1. Bovendien zou de uitzending van NPO 1 ongeveer 30 seconden voorlopen op die van de streamingdienst. Het commentaar kan daarbij net als bij Viaplay omzeild worden door Grand Prix Radio op te zetten. Dit is namelijk de nieuwe stek van Olav Mol, de stem die door veel F1 fans gemist wordt.

Populair Nieuws