Update - Viaplay kampt met kleine storing bovenop al eerdere problemen

News
woensdag, 13 april 2022 om 12:00
viaplay logo no tekstf1643883108
Als je de Grand Prix van afgelopen weekend wil terugkijken of een film of serie wil aanzetten op Viaplay, dan is het mogelijk dat dat niet mogelijk is. De streamingdienst kampt momenteel namelijk met een kleine storing, die bovenop alle eerdere problemen komt.
Het is goed mogelijk dat het momenteel lastig is om een film, serie of documentaire op Viaplay te kijken. Op Allestoringen.nl geven namelijk meerdere gebruikers aan dat de streamingdienst momenteel kampt met een storing. Het gaat daarbij om problemen met videostreaming.
Ook komen er klachten binnen dat gebruikers niet alle sessies van de Formule 1 kunnen terugkijken. Zo is het voor sommigen wel mogelijk om de vrije trainingen te bekijken, maar niet de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië.

Meer problemen voor Viaplay

De storing bij Viaplay is ook zeker niet het enige (technische) probleem waar de streamingdienst mee kampt. Sinds de lancering van de dienst zijn er namelijk al klachten. Zo is het commentaar voor de Formule 1 niet bepaald geliefd, waardoor veel gebruikers nu Olav Mol aanzetten via de app van Grand Prix Radio, maar ook over de technische kant is er veel onvrede.
Zo valt de verbinding geregeld weg tijdens een kwalificatie of Grand Prix en ook is de beeldkwaliteit niet consistent voor veel gebruikers. Viaplay biedt de motorsport nu aan in 1080p, maar er zijn veel klachten dat de stream dat niet volhoudt tijdens de hele race. Volgens Peter Norrelund, het hoofd sport bij Viaplay, ligt dat probleem waarschijnlijk bij de internetverbinding van de gebruikers.

Update - Oorzaak niet bij Viaplay

Volgens een woordvoerder van Viaplay waren er tijdelijk een aantal technische problemen met Viaplay door problemen bij een externe dienstverlener. De streamingdienst had er dus zelf geen invloed op, maar biedt wel haar verontschuldingen aan aan klanten.
Dit artikel is bijgewerkt op 14 april 2022.