Bandai Namco lijkt aan remaster van Nintendo-game te werken

News
woensdag, 13 april 2022 om 11:30
Het is zeker niet ongebruikelijk voor Nintendo om af en toe een remaster of remake van een oudere game uit te brengen. Nu lijkt er weer één op komst te zijn. Het lijkt erop dat Bandai Namco hem maakt, of eraan meewerkt.
Uit vacatures van Bandai Namco is op te maken dat het bedrijf werkt aan een remaster of remake van een Nintendo-game. Er is veel onduidelijk, maar verschillende vacatures vragen om personeel voor een project met een Nintendo-contract. Eén van de posities is voor het remasteren in HD van een 3D achtergrond.
Alle vacatures spreken van een 3D actie-game, maar daar is maar moeilijk uit te halen om welke game het zou kunnen gaan. De game zal ongetwijfeld oud genoeg zijn dat een HD-remaster op zijn plaats is, maar niet zó oud dat een volledige remake logisch is. Een game uit het tijdperk van de Wii, Gamecube of 3DS ligt in dat geval het meest voor de hand.

Bandai Namco werkt vaker voor Nintendo

Het is zeker niet de eerste keer dat Nintendo Bandai Namco benadert voor een project. De ontwikkelaar was bijvoorbeeld een belangrijke partner voor Super Smash Bros. Ultimate. Recent maakte Bandai Namco ook New Pokémon Snap voor de Switch.
Hopelijk komen we er snel achter om wat voor game het gaat. Dat er nog naar personeel gezocht wordt kan betekenen dat het project in een vroeg stadium zit. Aan de andere kant kunnen remasters vaak vrij snel gemaakt worden.