Tony Hawk's Pro Skater-ontwikkelaar officieel samengevoegd met Blizzard

News
woensdag, 13 april 2022 om 12:30
tony hawk pro skater 1 2 screen 2f1600420057
Vicarious Visions, de ontwikkelaar achter onder meer Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 en Skylanders is officieel samengevoegd met Blizzard Entertainment. De studio heet voortaan Blizzard Albany.
De samenvoeging van Vicarious Visions met Blizzard werd vorig jaar al aangekondigd, maar de ontwikkelaar laat op Twitter weten nu officieel gefuseerd te zijn. ‘’Ons ontwikkelingsteam blijft in Albany, NY en is volledig toegewijd aan Blizzard-games,’’ aldus de ontwikkelaar. De studio ontwikkelt dus geen eigen projecten meer, maar werkt voortaan als ondersteunende studio. In dezelfde tweet linkt Vicarious Visions naar het officiële Twitter-account van Blizzard en vraagt zijn volgers om dat account te volgen.

Van Vicarious Visions naar Blizzard Albany

Vorig jaar werd het personeel van Vicarious Visions al op de hoogte gesteld van de naamswijziging naar Blizzard Albany, maar op dat moment werd nog niets officieel bevestigd. Onder Blizzard werkte de studio vorig jaar aan een remake van Diablo II. Aan welke games Blizzard Albany verder gaat werken is nog niet bekend.
Blizzard zegt het volgende tegen gamesindustry.biz over de samenvoeging:
Activision Blizzard ligt al enige tijd onder vuur wegens beschuldigingen van seksueel wangedrag en misbruik. Het bedrijf zegt er hard aan te werken om de situatie te verbeteren en stelde daarom deze week ook een diversiteits-officier aan. Kristen Hines heeft de taak om ervoor te zorgen dat er ‘inclusieve perspectieven’ te zien zijn in de games van de studio. Daarnaast speelt ze een rol in het verwezenlijken van het doel om in de komende vijf jaar 50 procent meer vrouwen en non-binaire mensen aan te nemen.