'Nieuwe Tomb Raider game wordt deze week al onthuld'

News
maandag, 23 januari 2023 om 11:30
tomb raiderf1671180677
Fans van Tomb Raider hoeven zich geen zorgen te maken over de franchise. Naar verluidt is een nieuwe game namelijk volop in ontwikkeling en wordt de titel mogelijk al ergens deze week onthuld.
De Tomb Raider-franchise heeft een aantal vreemde maanden achter de rug. Zo werd namelijk in mei bekend dat Square Enix de rechten voor de reeks, inclusief Deus Ex, Thief en de bijbehorende studio’s aan The Embracer Group heeft verkocht voor slechts 300 miljoen dollar. Je zou verwachten dat de nieuwe Tomb Raider dan ook door het Zweedse concern wordt uitgegeven, maar in plaats daarvan ontfermt Amazon Games zich over het project.
Crystal Dynamics schijnt in ieder geval ondertussen lekker door te werken aan de nieuwe Tomb Raider game. Volgens Miller Ross van Exputer is de ontwikkeling zelfs in een stroomversnelling geraakt. De bronnen van Ross claimen dat de game al in de komende ergens officieel onthuld zal worden.

De één zijn dood…

De reden dat de ontwikkeling van Tomb Raider nu ineens zo snel gaat, komt door de status van een andere game. Crystal Dynamics is namelijk ook verantwoordelijk voor Marvel’s Avengers. Die titel is alleen uitgelopen op een grote flop, waardoor is besloten om de ondersteuning voor de game stop te zetten. In september komt er nog een update en dat is de laatste patch die Marvel game zal krijgen.
Doordat er bijna geen werk meer verzet wordt voor Marvel’s Avengers, zijn de ontwikkelaars van het team overgeheveld naar de nieuwe Tomb Raider game. Daardoor gaat de ontwikkeling naar verluidt nu lekker voorspoedig.

Populair Nieuws

Laatste Reacties