Viaplay begint nieuw F1-seizoen meteen met technische problemen

News
woensdag, 21 februari 2024 om 11:30
f1viaplayf1641918326
Viaplay heeft de laatste twee jaar veel kritiek gekregen op de technische staat van de streamingdienst. Dat is in 2024 niet veel beter, want het nieuwe F1-seizoen gaat meteen van start met technische problemen.
Vandaag is een mooie dag voor F1-fans. De pre-season test is namelijk van start gegaan in Bahrein, ter voorbereiding van de eerste Grand Prix die volgende week wordt georganiseerd in hetzelfde land. Alle drie de testdagen zijn live te volgen via Viaplay.
Ten minste, dat is de bedoeling. De streamingdienst heeft namelijk meteen te maken met technische problemen, zoals een redacteur van XGN.nl heeft ondervonden. Ook op X zijn klachten te vinden van gebruikers met hetzelfde probleem.
Door de technische problemen is het beeld in Bahrein compleet weggevallen. Om geen zwart beeld te tonen, zendt Viaplay in plaats daarvan interviews uit die eerder al zijn opgenomen door de streamingdienst.
Volgens Viaplay zou er een probleem zijn met de international feed. Op F1 TV Pro zijn er alleen geen problemen met de uitzending, terwijl die dienst gebruikmaakt van dezelfde feed.

Pijnlijke timing voor Viaplay

Dat Viaplay meteen begint met technische problemen is behoorlijk pijnlijk voor de streamingdienst. De CEO van de Nederlandse tak van het bedrijf gaf laatst namelijk nog aan dat het wel meevalt met de problemen en dat er bij de klantenservice niet zoveel klachten binnenkomen.
Daarnaast is ook net een prijsverhoging voor Viaplay aangekondigd. De streamingdienst zal vanaf mei maar liefst 17,99 euro per maand kosten, waarmee het de duurste dienst in Nederland wordt. Ook is het dan niet meer mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten.

Populair Nieuws