F1-testdagen van start gegaan in Bahrein met Verstappen op de baan

News
woensdag, 21 februari 2024 om 10:30
sergio perez bahrein testdagen 2023f1708506749
F1-fans kunnen eindelijk weer genieten van raceauto’s op de baan. De testdagen zijn namelijk van start gegaan in Bahrein, met Max Verstappen in actie op de eerste dag.
De afgelopen weken hebben de verschillende Formule 1-teams hun auto’s gepresenteerd aan het publiek. Maar hoewel sommige veranderingen aan de auto’s er interessant uitzien, is het altijd afwachten hoe de upgrades presteren op de baan.
Daar komen de teams nu achter, want in Bahrein zijn de testdagen van start gegaan. Van 21 tot en met 23 februari kan er uitgebreid getest worden met de nieuwe bolides, waarbij er dagelijks veel rondes zullen worden gereden.
Teams mogen alleen één auto tegelijkertijd op de baan hebben staan, waardoor de tijden voor de coureurs worden opgedeeld. Op de eerste dag komt Max Verstappen in actie voor Red Bull Racing, evenals Charles Leclerc en George Russell respectievelijk voor Ferrari en Mercedes.

Live de testdagen volgen

Als je niks wil missen van de voorbereiding voor het nieuwe F1-seizoen, dan is het mogelijk om de testdagen live te volgen. F1 TV Pro en Viaplay zenden in Nederland uitgebreid alles uit van de voorbereiding in Bahrein.
Hoe de verhoudingen tussen de teams precies liggen, dat is nog even afwachten tot volgende week, wanneer de GP van Bahrein van start gaat. Tijdens de testdagen gebruiken teams namelijk andere banden, motorstanden en hoeveelheid brandstof, waardoor het lastig is af te lezen hoe de teams ervoor staan.

Populair Nieuws