Streamingdienst Viaplay voert opnieuw een prijsverhoging door

News
woensdag, 21 februari 2024 om 7:30
f1viaplayf1641918326
Het houdt maar niet op bij Viaplay. De streamingdienst heeft namelijk een nieuwe prijsverhoging aangekondigd voor abonnees.
Momenteel is Viaplay de duurste streamingdienst in Nederland, samen met Netflix. Voor elke maand moet je namelijk maar liefst 15,99 euro betalen. En dat is een bittere pil, aangezien Netflix bekendstaat om het gigantische aanbod en de vele Original series en films die met flinke budgetten worden gemaakt. Viaplay zet daar weinig tegenover, naast het aanbod van de Formule 1 en een aantal andere sporten.
Binnenkort wordt Viaplay bovendien de duurste streamingdienst in ons land. De Viaplay Group heeft namelijk de volgende prijsverhoging aangekondigd. Vanaf mei zal een maandje Viaplay 17,99 euro gaan kosten. Het is de zoveelste prijsverhoging sinds de streamingdienst is gelanceerd in Nederland begin 2022. Toen was de maandelijkse prijs nog 13,99 euro.
In gesprek met GPblog.com laat CEO Roger Lodewick weten dat het aanpassen van de prijzen nodig is om ‘sporten van wereldklasse’ aan te kunnen blijven bieden en te produceren ‘in onze eigen Viaplay-stijl’.

Kans om te besparen op Viaplay

Niet alleen wordt er een prijsverhoging doorgevoerd, vanaf mei is het ook niet meer mogelijk om een jaarabonnement voor Viaplay af te sluiten. Wil je dus nog ‘goedkoop’ van het aanbod blijven genieten, dan is het verstandig om voor die tijd een jaarabonnement te nemen. Je blijft dan niet alleen jaar lang profiteren van de lagere prijs, maar op een jaarabonnement krijg je op 20 procent korting.
Het afschaffen van het jaarabonnement is opvallend, omdat de streamingdienst dat al een paar maanden geleden ook al deed. Vervolgens werd het jaarabonnement na vier maanden toch weer teruggebracht om het vervolgens nu wéér af te schaffen.