Verstappen wil vele verbeteringen van Red Bull: "Ik maak geen grapje!"

News
maandag, 10 juli 2023 om 9:30
max verstappen gp groot brittannie 2023f1688974007
Met de overwinning op Silverstone heeft Max Verstappen nu zes overwinningen op rij geboekt. Toch wil de regerend wereldkampioen nog veel verbeteringen aan zijn Red Bull zien.
Het is bijna elk raceweekend niet de vraag of Max Verstappen zal winnen, maar hoe groot zijn voorsprong zal zijn. De Nederlander heeft in 2023 op twee Grands Prix na alles gewonnen en zelfs in die races werd hij tweede. De RB19 lijkt dan ook onverslaanbaar in de Formule 1 momenteel.
Toch is Verstappen niet zo makkelijk tevreden te stellen. De wereldkampioen wil altijd het onderste uit de kan halen en diezelfde mentaliteit verwacht hij ook van zijn team. Zo heeft hij een duidelijk antwoord toen hem tijdens de persconferentie na afloop van de GP van Groot-Brittannië werd gevraagd wat er nog verbeterd kan worden aan de RB19.

“De luchtweerstand, lage snelheidsbochten, medium snelheidsbochten, hoge snelheidsbochten, DRS en bandenslijtage. Al die gebieden. En daar werken we aan. Remprestaties ook nog. Ja, ik maak geen grapje!”

Komt de concurrentie dichterbij?

Het is niet zo vreemd dat Verstappen wil dat er constant wordt gewerkt aan de auto. De concurrentie zit namelijk ook niet stil. Zo heeft de GP van Groot-Brittannië bewezen dat de upgrades van McLaren wonderen hebben verricht.
Lando Norris wist Verstappen bij de start in te halen en een aantal rondes op kop te rijden. En als Oscar Piastri geen pech had met de safety car, dan had McLaren zelfs met twee coureurs op het podium gestaan.