Verstappen in de problemen door razendsnelle Ferrari?

News
donderdag, 19 januari 2023 om 16:30
ferrari gp hongarije 2022f1668068523
Het seizoen moet nog beginnen, maar het lijkt er op dat Verstappen dit jaar met geduchte concurrentie rekening moet houden. Vooral Ferrari lijkt zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben!
Verstappen won vorig jaar met twee vingers in de neus het kampioenschap, met zowel Mercedes als Ferrari op grote achterstand. Toch leek dat aan het begin van het seizoen wel anders: Ferrari had een razendsnelle bolide en Charles Leclerc nam dan ook snel een enorme voorsprong, terwijl Verstappen met een negentiende plek en een uitvalsbeurt een dramatische start had. Mercedes kwam in het verhaal helemaal niet voor door de inmiddels beruchte porpoising problemen.
Dit jaar lijkt echter een heel ander verhaal te worden. Ferrari heeft een nieuwe teambaas en de voorbereidingen voor komend seizoen zijn in volle gang. Vanuit Italië komen bemoedigende geluiden, nu de nieuwe Ferrari 675 in de windtunnel getest wordt. volgens het Italiaanse formu1a.uno is de 675 zelfs een volle seconde sneller dan de F1-75 van vorig jaar.
Als je bedenkt dat de F1-75 vorig jaar rond deze tijd sneller was dan de RB-18, is dat een behoorlijke snelheidswinst! Natuurlijk is er meer dan alleen snelheid: Ferrari zal zeker ook aan de betrouwbaarheid van de energiebron moeten werken. Volgens de Italiaanse site heerst er in ieder geval een serene kalmte in de fabriekshal van Scuderia Ferrari. Men heeft er dus blijkbaar wel vertrouwen in.
max verstappenf1646128781

Kan Verstappen met Red Bull Ferrari counteren?

Uiteraard zit ook Red Bull niet stil en wordt er druk gesleuteld aan de RB-19. Red Bull heeft daarbij wel een flinke handicap. Niet alleen krijgt Red Bull als winnaar van zowel het coureurskampioenschap als de constructeurstitel beduidend minder tijd in de windtunnel toegewezen, ook de straf vanwege de budgetoverschrijding in het seizoen van 2021 zal ingelost moeten worden, wat nog eens een extra reductie in windtunnel-tijd betekent.
Al met al heeft red Bull slechts 63% van de windtunnel-tijd vergeleken met de 'lagere' teams. Bovendien is de windtunnel die Red Bull gebruikt behoorlijk verouderd. Er wordt wel gewerkt aan een nieuwe windtunnel, maar die zal er voorlopig nog niet zijn. Verstappen heeft met Red Bull dus een flinke achterstand in ontwikkelingstijd voor de start van het nieuwe seizoen.
De positieve geluiden bij Ferrari volgen op een seizoen vol twijfelachtige strategische keuzes, uitvalbeurten en een zeer ontevreden Leclerc en Sainz, die voorafgaand veel meer verwacht hadden van het seizoen. De vervanging van teambaas Binotto door Fred Vasseur lijkt vooral stabiliteit en continuïteit gebracht te hebben in het team.
In de aanloop naar het nieuwe seizoen kunnen we de komende tijd diverse voorstellingen van de nieuwe bolides verwachten. Ferrari presenteert de 675 op Valentijnsdag, 14 februari. De nieuwe Red Bull RB19 kunnen we al veel eerder zien, daarvan zal de onthulling plaats vinden op 3 februari in New York.
Daarnaast kunnen fans Verstappen al eerder in actie zien in het nieuwe seizoen van Drive to Survive, waar Verstappen voor het eerst sinds een paar jaar weer aan meewerkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties