'Age of Wonders 4 wordt vanavond aangekondigd'

News
donderdag, 19 januari 2023 om 17:30
xgn google image
Volgens een bekende en betrouwbare leaker wordt vanavond het vierde deel in de langlopende Age of Wonders serie aangekondigd tijdens een showcase van Triumph Studios.
Het van origine Nederlandse Triumph Studios heeft voor vanavond een speciale showcase gepland staan, maar één van de grote verrassingen tijdens die showcase is nu voortijdig uitgelekt. Het lek komt van een bekende: Dealabs gebruiker Billbil-kun, die het bericht dit keer via Twitter deelde.
Volgens Billbil-kun kunnen we vanavond de bekendmaking van het vierde deel in de Age of Wonders serie verwachten. De leaker weet ook meteen wat details over de game te melden. Zo zou de game in twee versies verschijnen, een Standard en een Premium Edition. De standaard editie zou een prijs krijgen van 49,99 euro.
De showcase van Triumph Studios is vanavond om 6 uur Nederlandse tijd en wordt gehouden samen met Paradox Interactive.

Vanavond meer details over Age of Wonders 4 release?

Behalve de prijs en de twee modellen is er nog niet veel bekend over Age of Wonders 4. De kans is groot dat vanavond een trailer van de game getoond gaat worden en mogelijk meer details over een release window. Het eerste deel in de serie dateert alweer uit 1999 en kende vier vervolgen, waaronder recent nog Age of Wonders: Planetfall. De serie is gemaakt door Triumph Studios, een oorspronkelijk Nederlands bedrijf dat in 2017 is overgenomen door het Zweedse Paradox Interactive. De gameserie heeft dus stevige Nederlandse roots en daar mogen we best trots op zijn!
De Age of Wonders games zijn 4x turn-based strategie-games. Dat betekent dat spelers een wereld moeten onderzoeken, hun domein uit moeten breiden, grondstoffen moeten verzamelen en concurrerende volkeren moeten zien te verdrijven. Andere games in het genre zijn het welbekende Civilization, maar ook het recente Dune: Spice Wars.