Nyck de Vries voor de rechter gesleept vanwege F1-contract

News
donderdag, 19 januari 2023 om 9:30
nyck de vries williams carf1663152286
Het nieuwe jaar begint voor Nyck de Vries niet zo positief als hij waarschijnlijk had gehoopt. De nieuwe coureur van AlphaTauri is namelijk voor de rechter gesleept, vanwege onenigheid over een lening en zijn F1-contract.
Om door te breken als coureur heb je veel geld nodig. Een stoeltje in bijvoorbeeld de Formule 2 is niet gratis en daardoor is het essentieel voor talenten om geldschieters te vinden. Zo heeft Nyck de Vries in 2018 250.000 euro geleend van miljonair Jeroen Schothorst, via zijn investeringsbedrijf Investrand. De lening was bedoeld om zijn contract in de Formule 2 rond te krijgen, met een aantal randvoorwaarden.
Schothorst sleept De Vries nu voor de rechter, omdat hij volgens de investeerder informatie heeft achtergehouden en daarmee de afspraken in het contract heeft geschonden. Dat meldt het Financieel Dagblad. In het contract staat onder andere dat de coureur drie procent rente moet betalen en 50 procent van zijn inkomsten in F1 moet afdragen, maar dat de lening wordt kwijtgescholden als hij voor het einde van 2022 nog niet over een vast contract in de Formule 1 zou beschikken.
De afgelopen jaren heeft De Vries al 190.000 euro aan rente overgemaakt, maar de coureur ging ervan uit dat de rest van de lening werd kwijtgescholden. Het contract van De Vries bij AlphaTauri is immers pas ingegaan op 1 januari 2023. Daar wil Schothorst niks van weten en eist dat de coureur openheid van zaken geeft over de contracten.

Nyck de Vries ontkent aanklacht

De beschuldigingen van Schothorst wordt door De Vries ontkend. Hij zegt dat alle informatie versterkt is aan de investeerder en dat er niks is achtergehouden. Volgens de advocaat van De Vries kan Investrand het ‘niet verkroppen’ dat de coureur pas in 2023 een contract in de Formule 1 heeft gekregen, precies het seizoen nadat het contract is verlopen.
De advocaat stelt ook dat er bitterheid is omdat De Vries aan aanbod van Schothorst heeft afgewezen op zijn manager te worden in de Formule 1.