IT prequel serie moet het doen zonder iconische acteur

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 14:30
it chapter two trailer onthuld eerste beelden van de film 150649f1677237661
Na het succes van de twee IT films, komt er ook een prequel serie. Het zogeheten Welcome to Derry moet het alleen wel doen zonder een iconische acteur.
Als je denkt aan enge clowns, dan denk je waarschijnlijk meteen aan Pennywise. Het monster uit IT was al een icoon toen het boek uitkwam in 1986 en in 1990 kwam Tim Curry met een angstaanjagende performance in de miniserie.
Toen de nieuwe films werden aangekondigd met Bill Skarsgard als Pennywise, was het de vraag hoe de acteur het zou doen tegenover de versie van Tim Curry. De Deen besloot er zijn eigen karakter van te maken, met groot succes. Ook de nieuwe versie van Pennywise wist het publiek namelijk weer veel angst aan te jagen in IT en IT: Chapter Two.
Door het succes van de films is ook groen licht gegeven aan een prequel serie, die voorlopig de titel Welcome to Derry draagt. De serie moet het alleen wel doen zonder de nu al iconische Bill Skarsgard. De acteur laat weten dat hij niet in de serie zit in een interview met Jake’s Takes.

“Ik ben er vooralsnog niet bij betrokken. Als iemand anders mijn rol mag doen, dan heb ik dit advies voor diegene: maak het je eigen. Doe het op je eigen manier en het er plezier mee. Wat ik zo leuk vond aan het karakter, is dat hij zo abstract is.”

Bekende naam aan het roer

Ondanks dat Skarsgard niet terugkeert als Pennywise, betekent het niet dat de show helemaal losstaat van de films. Andy Muschietti, de regisseur van de IT en IT: Chapter Two, wordt namelijk de showrunner van Welcome to Derry. Hij wordt geholpen door zijn zus Barbara, die als producent al eerder betrokken was bij de films.

Populair Nieuws