F1 GP van Australië gaat dit weekend vroeg van start

News
woensdag, 29 maart 2023 om 17:00
max verstappen f1 gp australief1649931642
Na een weekje rust is het aankomend weekend weer tijd voor de Formule 1. De F1 GP van Australië om precies te zijn. Die race gaat een stuk vroeger van start dan je gewend bent!
Door de technische problemen van Max Verstappen tijdens de kwalificatie in Saoedi-Arabië, staat teamgenoot Sergio Perez slechts één punt achter de Nederlander. Zal het dit jaar een spannend gevecht gaan worden tussen de Red Bull Racing-coureurs? Daar zullen we de komende races achter gaan komen, met eerst de GP van Australië op de kalender.
De race in Melbourne wordt een goede test voor Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team lijkt namelijk ver voor te liggen op de concurrentie, maar de GP van Australië is historisch gezien geen goede race voor Red Bull Racing. Vorig jaar moest Verstappen zijn RB18 parkeren met een brandende motor en ook in andere jaren vielen de resultaten consistent tegen.
Mogelijk kunnen de andere teams daarom nu eindelijk strijden om de overwinning, in plaats van de laatste plek op het podium. Als je alles wil meemaken van het raceweekend in Australië, dan moet je wel vroeg je wekker zetten. Door het grote tijdsverschil vinden alle sessies namelijk erg vroeg plaats. Zo ziet het tijdschema eruit voor aankomend weekend.

Lange pauze tot volgende Grand Prix

Na de GP van Australië moeten we helaas flink wat geduld hebben. Doordat de GP van China is geannuleerd, is er namelijk een groot gat gevallen in de kalender. De volgende race wordt daardoor pas de GP van Azerbeidzjan op 30 april.