Master Chief maakt zijn opwachting in de F1 GP van Singapore

News
vrijdag, 30 september 2022 om 11:00
halo infinite master chieff1616493849
Formule 1-coureurs mogen een paar keer per jaar het ontwerp van hun helm veranderen. Lando Norris doet dat vaak op een speciale manier, waardoor dit jaar Master Chief zal rijden in de F1 GP van Singapore.
Tegenwoordig is het makkelijk om coureurs uit elkaar te houden in de auto, dankzij de zwarte of gele T-Cam en vaak het andere front of kleur dat wordt gebruikt voor het nummer van de coureur. Daarvoor konden coureurs voornamelijk worden herkend aan hun helm, waardoor de FIA niet zo blij was als coureurs om de haverklap het ontwerp veranderden - een boodschap die geen gehoor kreeg bij Sebastian Vettel.
Nu mogen coureurs een paar keer per jaar het ontwerp van hun helm veranderen, wat vaak wordt gedaan voor een speciale race. Zo kiest Max Verstappen er bijvoorbeeld vaak voor om met een oranje helm te rijden in zijn thuisrace, net zoals veel andere F1-rijders een andere helm ontwerpen voor hun thuisrace.
Lando Norris gaat alleen iets creatiever om met de ontwerpen voor zijn helm. Voor de GP van Miami kwam hij op de proppen met een helm die precies leek op een basketbal, inclusief de plaatsing van de sponsors. En voor de GP van Singapore heeft hij weer voor een opvallend ontwerp gekozen: de helm van Master Chief. Via Twitter deelt de F1-coureur zijn op Halo geïnspireerde ontwerp.

Chaos op komst in Singapore?

Veel coureurs kijken uit naar de terugkeer van de GP van Singapore, omdat de Formule 1 er niet meer is geweest sinds 2019 door het coronavirus. De race is één van de meest uitdagende van het seizoen, omdat het hele circuit omringd is door muren en er bijna geen run-off areas zijn. De snelheid ligt bovendien hoger dan in Monaco én de luchtvochtigheid is enorm hoog, waardoor coureurs geregeld drie a vier kilo aan gewicht verliezen tijdens de Grand Prix.
Mogelijk wordt het dit jaar ook nog een stuk uitdagender. Er is namelijk regen en onweer voorspeld op zaterdag en zondag in Singapore. Mogelijk krijgen we dus een chaotische race met veel crashes.