Verstappen dacht niet na over records verbreken: "Ik deed gewoon mijn best"

News
maandag, 11 december 2023 om 9:30
max verstappen gp hongarije 2023f1690284140
2023 was een legendarisch seizoen voor Max Verstappen, waarin hij record na record heeft verbroken. Maar de Nederlander dacht daar naar eigen zeggen nooit over na.
In het verleden heeft Max Verstappen al meermaals gezegd dat records niet veel voor hem betekenen. Helemaal wanneer hij legendes voorbij gaat op de lijst van de meeste overwinningen in de Formule 1. Volgens Verstappen is dat namelijk niet eerder, omdat er tegenwoordig veel meer races zijn dan in andere decennia.
Toch zijn er duidelijk wel records die Verstappen aan het hart gaan, zoals de tien overwinningen op rij die hij dit jaar wist te pakken. Dat werd duidelijk door het gebaar dat hij maakte, dat een ode was aan hetzelfde gebaar van Sebastian Vettel na zijn negen overwinningen op rij. Toch dacht Verstappen in 2023 nooit na over het verbreken van talloze records. Dat zei hij tijdens de persconferentie van het FIA Prize Giving Gala.

“Dit seizoen was het heel fijn om met iedereen in het team samen te werken. Als je een paar races wint wil je dat momentum houden, en daar staat dan druk op. Ik dacht nooit na over records verbreken. Ik deed elk raceweekend gewoon mijn best en probeerde ervan te genieten want zulke momenten komen niet heel vaak voor.”

Het toppunt bereikt?

Het besef dat Verstappen misschien wel nooit meer zo’n dominante auto ter beschikking krijgt, daalde in tijdens de laatste rondes van de GP van Abu Dhabi. Over de boordradio was de Nederlander duidelijk geëmotioneerd om afscheid te nemen van zijn geliefde RB19. Nu is het afwachten wat Red Bull Racing komend seizoen in petto heeft met de RB20.

Populair Nieuws