Verstappen neemt met traantje in de ogen en record afscheid van de RB19

News
maandag, 27 november 2023 om 9:30
max verstappen gp abu dhabi 2023f1701073633
Het F1-seizoen van 2023 zit erop. De laatste Grand Prix werd afgesloten zoals we dat zo vaak dit seizoen hebben gezien: een overwinning van Max Verstappen. De Nederlander werd emotioneel tijdens de laatste momenten in zijn geliefde RB19.
Voorafgaand aan het seizoen hadden veel mensen hun geld ingezet op een nieuwe titel voor Max Verstappen en Red Bull Racing. Die voorspelling is uitgekomen, maar vrijwel niemand had verwacht hoe dominant het team en de coureur zouden zijn. Met 19 overwinningen voor de Nederlander en 21 voor het team is niemand anders ook maar in de buurt gekomen voor het kampioenschap.
2023 zal dan ook de geschiedenisboeken ingaan als een legendarisch seizoen in de Formule 1. Nog nooit eerder wist een coureur zoveel overwinningen te boeken, waaronder een reeks van tien overwinningen op rij. Verstappen moest dan ook met een brok in zijn keel afscheid nemen van zijn dominante en geliefde RB19, zo laat hij weten in gesprek met David Coulthard na afloop van de GP van Abu Dhabi.

"Het is een ongelooflijk seizoen geweest! Ik was een beetje emotioneel tijdens de in-lap, de laatste keer in de RB19. Ik ben er trots op dat ik de laatste race heb gewonnen, met dank aan iedereen bij Red Bull. Het zal moeilijk zijn om nog zo'n seizoen te hebben.”

Nog een record voor Verstappen

Tijdens de GP van Abu Dhabi wist Verstappen ook nog eens een nieuw record op zijn naam te zetten. Hij is namelijk de eerste coureur in de geschiedenis van de Formule 1 op meer dan 1000 rondes tijdens één seizoen aan kop te rijden.
Bovendien is Verstappen de enige coureur in 2023 die alle rondes heeft uitgereden. Dat is een vrij zeldzame prestatie, aangezien het slechts twee andere coureurs ooit is gelukt. Michael Schumacher in 2002 en Lewis Hamilton in 2019.