'DLSS voor Nintendo Switch 2 niet zo krachtig als gehoopt'

News
woensdag, 22 november 2023 om 9:00
20211005 switcholed8f1633465772
Er gaan al lange tijd geruchten dat de Nintendo Switch 2 een optie voor DLSS krijgt. Maar naar verluidt gaat die feature niet zo krachtig zijn als eerst werd gedacht.
De Nintendo Switch wordt geprezen om het hybride-systeem en de verschillende mogelijkheden om games te spelen, maar de console van Nintendo kan qua pure kracht niet op tegen de consoles van Microsoft en Sony.
Met de Nintendo Switch 2 lijkt het erop dat Nintendo het gat (grotendeels) wil dichten met de hulp van Deep Learning Super Sampling (DLSS). De technologie van Nvidia zorgt ervoor dat de resolutie verhoogd kan worden, zonder dat de videokaart daarvoor harder moet werken. De ‘gaten’ tussen bijvoorbeeld 720p en een hogere resolutie worden dan opgevuld door middel van kunstmatige intelligentie.
Maar volgens Richard Leadbetter van Digital Foundry wordt de DLSS-technologie in de Switch niet zo krachtig als verwacht. Dat laat hij weten in de meest recente DF Direct Show.

Wat is het probleem met DLSS?

Eén van de redenen waarom de DLSS-technologie zo goed werkt met de videokaarten van Nvidia, is omdat sommige GPU’s een Deep Learning Accelerator (DLA) gebruiken om het werk van de AI te versnellen. Daardoor komt er minder werk te liggen bij de grafische kaart zelf.
Maar volgens Leadbetter gebruikt Nintendo een chip zonder DLA, waardoor DLSS een stuk minder effectief wordt. Naar verluidt zou upscalen naar 4K daardoor niet mogelijk zijn. Het wordt ‘realistisch gezien 1080p en misschien 1440p met wat mazzel’.

Populair Nieuws