Verrassende film sleept 11 Oscar nominaties binnen

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 19:00
everything everywhere all at once 2f1651776448
De Oscars 2023 vinden dit jaar plaats op 13 maart. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft nu de nominaties voor de prestigieuze prijzen bekendgemaakt. Daarbij heeft een verrassende film maar liefst 11 Oscar nominaties in de wacht gesleept.
Voor filmmakers zijn de Oscars de ultieme erkenning voor goed werk. Elk jaar wordt er dan ook weer met smart uitgekeken naar welke films, acteurs, regisseurs en andere crewleden het beroemde gouden beeldje mee naar huis mogen nemen.
Voor de nominaties voor de Oscars van 2023 is er één titel die voornamelijk in het oog springt. Everything Everywhere All at Once heeft namelijk maar liefst 11 nominaties gekregen van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences - de organisatie achter de Academy Awards.
De film van Daniel Kwam en Daniel Scheinert maken kans op Oscars voor onder andere Beste Actrice (Michelle Yeoh), Beste Regisseur (Kwam en Scheinert), Beste Originele Screenplay en Beste Kostuums.

Waar gaat de film over?

In Everything Everywhere All at Once staat het multiversum centraal, net zoals we dat hebben gezien in Marvel-films als Doctor Strange 2: In The Multiverse of Madness en Spider-Man: No Way Home. In Everything, Everywhere, All at Once wordt het concept nog een paar tandjes verder opgevoerd.
In de film volgen we Evelyn Wang (Yeoh), een vrouw van Chinese afkomst die als eerste generatie van haar familie in de Verenigde Staten is gaan wonen. Ze runt samen met haar man een wasserette, maar is niet bepaald gelukkig. Wanneer ze er alleen achter komt dat ze een speciale connectie heeft met het multiversum, begint ze te twijfelen aan alle keuzes die ze in haar leven heeft gemaakt.