Verplichte internetverbinding disc drive PS5 Slim bevestigd

News
donderdag, 02 november 2023 om 12:00
playstation 5 slimf1698916383
De eerste beelden zijn opgedoken waaruit blijkt dat een internetverbinding vereist is om de PlayStation 5 Slim in te stellen. Eerder leek dit al het geval te zijn op basis van een doos van een PS5 Slim die was opgedoken.
Een Twitter-gebruiker heeft afbeeldingen gedeeld waarop te zien is dat een internetverbinding noodzakelijk is om de disc drive van de PlayStation 5 Slim te installeren. Op de beelden is te zien hoe een gebruiker een foutmelding op hun scherm krijgt wanneer ze proberen de disc drive van de PlayStation 5 Slim te installeren zonder dat ze verbonden zijn met het internet.
De eerder aangekondigde PS5 Slim onderscheidt zich doordat hij 30 procent kleiner en 18 tot 24 procent lichter is dan zijn reguliere tegenhanger. En het is dus mogelijk voor de Digital Edition om achteraf een disc drive te installeren. De release van dit compacte model staat gepland voor de komende maanden in Europa.
De onthulling dat een internetverbinding vereist is voor de initiële installatie van de PS5 Slim roept vragen op en kan potentiële zorgen opleveren voor spelers die mogelijk beperkt zijn in hun toegang tot het internet. Het roept de vraag op waarom een dergelijke verplichting is ingesteld, aangezien niet alle gebruikers altijd de beschikking hebben over een stabiele internetverbinding. Het kan vooral frustrerend zijn voor degenen die het nieuwe systeem willen installeren en meteen aan de slag willen zonder afhankelijk te zijn van online toegang.

Wat is de verklaring van Sony?

Het is belangrijk op te merken dat deze beelden afkomstig zijn van een Twitter-gebruiker en dat Sony, de fabrikant van de PlayStation, nog geen officiële verklaring heeft afgelegd over deze kwestie. Het is mogelijk dat er meer informatie beschikbaar komt naarmate de releasedatum van de PS5 Slim dichterbij komt. Waarschijnlijk is de internetverbinding verplicht om disc drives van third parties te weren.

Populair Nieuws