Starfield heeft indrukwekkend Xbox-record verbroken

News
vrijdag, 08 september 2023 om 13:30
starfield header hdf1687513667
Starfield is deze week officieel voor iedereen gelanceerd. Meteen zijn er veel spelers met het avontuur aan de slag gegaan, waardoor er een indrukwekkend record van Xbox is verbroken.
Het is geen geheim dat Starfield één van de meest anticipated titels was van dit jaar. Het is immers alweer bijna acht jaar geleden dat Bethesda voor het laatst met een singleplayer RPG kwam, op alle re-releases van Skyrim na.
Er zijn ook veel spelers die dolgraag met de game aan de slag willen gaan, maar dat niet kunnen, omdat de PlayStation 5-versie is geschrapt. Toch heeft dat er niet voor gezorgd dat Starfield een tegenvallende lancering heeft gehad. Waar de game namelijk eerst al 234.000 concurrent spelers op Steam had tijdens de Early Access-periode, is het aantal spelers in de eerste 24 uur na de officiële release extreem gestegen.
Al meer dan zes miljoen spelers hebben Starfield namelijk gespeeld. Dat meldt het Twitter-account van de game. Daarmee is het de grootste lancering van een Bethesda-game aller tijden en tevens de grootste lancering van een Xbox Game Studios-game. Eerder was dat record namelijk in handen van Forza Horizon 5, met 4,5 miljoen spelers op de eerste dag.

Betere game door exclusiviteit

Volgens Todd Howard had Bethesda graag nog meer spelers de game laten spelen, door Starfield ook uit te brengen op de PlayStation 5. Maar de exclusiviteit brengt wel een voordeel met zich mee. Door de exclusiviteit heeft Bethesda zich beter kunnen concentreren op de Xbox- en PC-versie van de game, wat voor een ‘beter product’ heeft gezorgd.

Populair Nieuws