Betalen met iDEAL wordt binnenkort heel anders

News
maandag, 03 april 2023 om 17:00
bank pasf1606750580
Als je online bestelt kun je bijna niet om iDEAL heen. Het betaalsysteem is bij veel webwinkels de standaard. Binnenkort gaat het systeem alleen op de schop, met de bedoeling om nog makkelijker te worden.
Al sinds 2005 kun je in Nederland betalen met iDEAL en met de snelle overstap op internetbankieren is het in veel gevallen de standaard betaalmethode geworden. Maar er is in de loop der tijd het één en ander veranderd, dus gaat iDEAL zich ook aanpassen. Het is de bedoeling dat betalen straks veel sneller gaat.
Je kunt bijvoorbeeld een profiel aanmaken bij iDEAL dat je bankvoorkeur bewaart, zodat je het niet meer hoeft aan te geven in de webwinkel. Een webwinkel kan ook bij de betaling je adresgegevens uit dat profiel ophalen, waardoor je zelf het formulier niet meer hoeft in te vullen. Het goedkeuren van een betaling wordt ook veranderd.
Het goedkeuren van een betaling wordt ook veranderd: momenteel moet je in de webwinkel selecteren dat je wil betalen met iDEAL, waarna je wordt doorgestuurd naar iDEAL, om vervolgens na afronding van de betaling weer terug te gaan naar de webwinkel. Er komen alleen meer manieren om een betaling te bevestigen. Zo kun je kiezen voor een manier waarbij je de omgeving van de webwinkel nooit verlaat.

Oude iDEAL blijft wel bestaan

Mocht je juist gewend zijn aan iDEAL zoals het nu werkt, dan kun je daar wel gebruik van blijven maken. Of dat op termijn zo blijft moet blijken. Uiteraard zijn er voordelen aan het nieuwe iDEAL, zoals de snelheid, waar je met de oude methode geen profijt van hebt.

Populair Nieuws