Verlenging PS5 patent geeft spelers hoop op Backwards compatibility

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 14:30
Sony heeft een patent verlengt dat ervoor is om met een manier te komen om uitgebreide backwards compatibilty op haar nieuwe consoles mogelijk te maken. Hierdoor hebben spelers weer hoop dat er binnenkort dus zo'n systeem aan komt.
Sinds 2015 heeft Sony een patent lopen voor een manier om backwards compatibilty mogelijk te maken. Oorspronkelijk zou dit bedoeld zijn voor de PS4, maar gezien we nu in de generatie van de PS5 zitten lijkt het erop dat het nu voor de PS5 zal worden ontwikkeld.

Is de hoop terecht?

Sony heeft het patent al meerdere malen moeten verlengen, zonder dat er iets van is gekomen. Nu lijkt het project genaamd "Project Spartacus" daar binnenkort wel verandering in te brengen, maar dat is nog slechts een gerucht. Een aantal fans hebben de hoop dus al opgegeven, maar sommige denken dat de verlening die onlangs is gedaan, betekent dat er binnenkort wat aan gaat komen.
Wat Sony ook doet, fans kijken nog steeds uit naar de toevoeging van de functie. Dankzij Backwards Compatibility kunnen spelers namelijk oude PlayStation games spelen op de nieuwe consoles. Dit is al mogelijk op de PS5, maar beperkt. Mocht het project uit het patent werkelijkheid worden dan zouden veel meer games gespeeld kunnen worden op de nieuwe consoles.
Er gaan meer geruchten rond over Sony en plannen voor de PlayStation. Er gaan bijvoorbeeld veel geruchten rond over dat Sony met een eigen versie van de Xbox Game Pass gaat komen. Hiervoor zou het bedrijf ook al de PS Now kaarten uit de winkel halen.

Populair Nieuws