PC-versie The Last of Us Part 1 krijgt gigantische patch van 25GB

News
vrijdag, 28 april 2023 om 18:00
the last of us part 1 infectedf1681036339
Games nemen steeds meer ruimte in en dat kunnen we nu ook zeggen van updates. De PC-versie van The Last of Us Part 1 krijgt namelijk een gigantische patch van 25GB!
Sinds de PC-versie van The Last of Us Part 1 is uitgekomen, kampt de game met flink wat problemen. Naughty Dog heeft al een aantal patches uitgebracht om verschillende fixes toe te passen, maar de performance is nog steeds niet zoals hij moet zijn. Daarom is de ontwikkelaar nu, samen met Iron Galaxy, gekomen met een nieuwe update.
Patch v1.0.4.0 is een flinke, want het is een bestand die maar liefst 25GB groot is! In de patch notes laat Naughty Dog weten dat de patch onder andere moet zorgen voor ‘framerate optimization, graphical and texture fidelity, crash fixes and more’. Daar blijft het overigens niet bij, want de studio komt later ook nog met updates voor CPU optimization en het verder verbeteren van de framerate.
De update moet voornamelijk goed nieuws zijn voor spelers die op low of medium settings spelen. De game moet er namelijk op die instellingen vanaf nu een stuk beter uit komen te zien. Ook zal water niet langer er als een zwart vlak uitzien op low settings.

Slechte performance een verrassing

Dat The Last of Us Part 1 op PC zo slechts geoptimaliseerd was, kwam als een vrij grote verrassing bij lancering. De eerdere games van Sony die geport zijn naar PC draaien namelijk vrijwel allemaal erg goed op het platform, waaronder titels als God of War en Marvel’s Spider-Man Remastered.
Naughty Dog en Iron Galaxy hebben daarnaast ook meerdere PC-exclusieve features aan de port toegevoegd, zoals DLSS, ondersteuning voor ultrawide resoluties en veel manieren om de graphics naar je eigen hand te zetten. Helaas had de game nog flink wat extra tijd in de oven nodig.

Populair Nieuws