Doodsbedreigingen voor Creative Director Spider-Man

  Vorige week kwam naar buiten dat Peter Parker, de man achter Spider-Man, in de remake op de PlayStation 5 een nieuw gezicht krijgt. In de trailer van Spider-Man: Miles Morales kunnen we zien dat het gezicht er erg anders uitziet dan normaal. Natuurlijk ziet het gezicht er grafisch een stuk beter uit vergeleken met de PS4, maar deze verandering viel niet in de smaak bij sommige fans, met doodsbedreigingen aan het adres van de Creative Director tot gevolg.

  Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar deze verandering loopt nu zo uit de hand dat de mensen achter de Spider-Man game vele bedreigingen krijgen. Best pijnlijk voor ‘slechts’ een gezichtsverandering in een computerspel, waarbij Tom Holland nu als gezicht is gebruikt - de acteur die Spider-Man vertolkt in de films. Creative Director Bryan Intihar was op z'n Twitter dan ook ‘not amused’:

  ‘Aan onze Spidey-fans: Ik stel jullie passie enorm op prijs, maar bedreigende berichtjes sturen als: “We zullen op je jagen en we zullen je vinden, net zolang tot je het hebt aangepast” is niet cool. Laten we met wat er vandaag in de wereld gebeurt, ten goede gebruiken en elkaar respecteren, dank je.’

  Bryan Intihar, Creative Director Marvel's Spider-Man

  Zeker niet de eerste bedreigingen

  Helaas is dit niet de eerste keer dat er vele (doods)bedreigingen waren aan het adres van gameontwikkelaars. Zo moest Naugthy Dog, het bedrijf achter The Last of Us Part 2 ook van zich afslaan. Ze gaven begin deze zomer via hun Twitter aan:

  ‘Wij verwelkomen kritische discussies, maar alle vormen van intimidatie of bedreigingen richting het team veroordelen we’.

  De vlag uit voor Spider-Man

  Hoewel het natuurlijk erg vervelend is dat al deze commotie ontstaan is en dat Spider-Man Miles Morales pas over twee maanden uitkomt, ziet het er op basis van wat we nu hebben gezien veelbelovend uit. Marvel’s Spider-Man was op de PlayStation 4 één van de beste games en toen er een uitbreiding eerder dit jaar werd aangekondigd voor de PlayStation 5, ging er bij veel gamers de vlag uit. Miles Morales is beschikbaar vanaf 19 november, dezelfde dag als de release van de PlayStation 5!

  Marvel's Spider-Man - Miles Morales

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.