Doodsbedreigingen voor Creative Director Spider-Man

News
maandag, 05 oktober 2020 om 11:00
schermafbeelding 2020 10 01 om 100809f1601886347
Vorige week kwam naar buiten dat Peter Parker, de man achter Spider-Man, in de remake op de PlayStation 5 een nieuw gezicht krijgt. In de trailer van Spider-Man: Miles Morales kunnen we zien dat het gezicht er erg anders uitziet dan normaal. Natuurlijk ziet het gezicht er grafisch een stuk beter uit vergeleken met de PS4, maar deze verandering viel niet in de smaak bij sommige fans, met doodsbedreigingen aan het adres van de Creative Director tot gevolg.
Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar deze verandering loopt nu zo uit de hand dat de mensen achter de Spider-Man game vele bedreigingen krijgen. Best pijnlijk voor ‘slechts’ een gezichtsverandering in een computerspel, waarbij Tom Holland nu als gezicht is gebruikt - de acteur die Spider-Man vertolkt in de films. Creative Director Bryan Intihar was op z'n Twitter dan ook ‘not amused’:

Zeker niet de eerste bedreigingen

Helaas is dit niet de eerste keer dat er vele (doods)bedreigingen waren aan het adres van gameontwikkelaars. Zo moest Naugthy Dog, het bedrijf achter The Last of Us Part 2 ook van zich afslaan. Ze gaven begin deze zomer via hun Twitter aan:

‘Wij verwelkomen kritische discussies, maar alle vormen van intimidatie of bedreigingen richting het team veroordelen we’.

De vlag uit voor Spider-Man

Hoewel het natuurlijk erg vervelend is dat al deze commotie ontstaan is en dat Spider-Man Miles Morales pas over twee maanden uitkomt, ziet het er op basis van wat we nu hebben gezien veelbelovend uit. Marvel’s Spider-Man was op de PlayStation 4 één van de beste games en toen er een uitbreiding eerder dit jaar werd aangekondigd voor de PlayStation 5, ging er bij veel gamers de vlag uit. Miles Morales is beschikbaar vanaf 19 november, dezelfde dag als de release van de PlayStation 5!