Godfall op PS5 heeft PS Plus en internetverbinding nodig om te spelen

  Nog maar een paar weekjes wachten en dan komen de next-gen consoles eindelijk uit. Eén van de eerste next-gen games die voor de PS5 moet uitkomen is Godfall, maar nu blijkt dat de titel PS Plus en een internetverbinding nodig om te kunnen spelen.

  Met een nieuwe generatie consoles komt meteen een gloednieuwe IP kijken: Godfall. De next-gen game wordt gemaakt door Counterplay Games, waar meerdere ontwikkelaars zitten die voorheen hebben gewerkt aan Destiny 2. Dat is te merken, want Godfall is een looter slasher, waarbij het verslaan van vijanden zorgt voor steeds sterker wordende wapens en armor - net zoals in Destiny 2. Dat kan je in je eentje doen, maar ook in online co-op.

  Ongeacht met hoeveel spelers je Godfall wil gaan spelen, lijkt het er alleen op dat je te allen tijde een PS Plus abonnement en een internetverbinding nodig hebt - ook als je nooit de intentie hebt om in co-op te spelen. Dat blijkt uit de productpagina van Godfall op de PlayStation website. Bovenaan wordt vermeldt dat ‘Online Play Required’ is en vervolgens dat ‘PS Plus Required for Online Play’ is. Als je op zoek bent naar een pure singleplayer ervaring, dan lijkt het erop dat je alsnog in de buidel moet tasten voor een PS Plus abonnement. Toch kan het mogelijk zijn dat PS Plus alleen nodig is als je in co-op wil spelen.

  Is Godfall de eerste game met zulke verplichtingen?

  Godfall is niet de eerste PlayStation game waar een internetverbinding verplicht is om de game te kunnen spelen. Zo had je voor de Destiny games ten alle tijden een verbinding met het internet nodig, evenals The Division games van Ubisoft. Bij die titels is alleen een PS Plus abonnement niet verplicht als je in je eentje wil spelen. Wil je alleen met andere spelers samen avonturen beleven, dan moet je wel een abonnement afsluiten. Dat geldt overigens ook voor Xbox Live Gold als je deze games op de Xbox consoles wil spelen.

  Is Godfall de eerste game met zulke verplichtingen?

  Godfall is niet de eerste PlayStation game waar een internetverbinding verplicht is om de game te kunnen spelen. Zo had je voor de Destiny games ten alle tijden een verbinding met het internet nodig, evenals The Division games van Ubisoft. Bij die titels is alleen een PS Plus abonnement niet verplicht als je in je eentje wil spelen. Wil je alleen met andere spelers samen avonturen beleven, dan moet je wel een abonnement afsluiten.

  Godfall

  Verkijgbaar vanaf 12 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.