Update - ‘’Veelgeprezen Xbox-exclusive komt dit jaar naar andere platforms’’

News
dinsdag, 09 januari 2024 om 9:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Microsoft zou van plan zijn om dit jaar een van zijn ‘meer geprezen’ first party games op andere platforms uit te brengen, zo beweert de podcast Nate the Hate. Het zou gaan om een game die door velen game van het jaar was in het jaar dat de game uitkwam.

Update - Toch geen Hi-Fi Rush?

Na het gerucht van Nate the Hate was de speculatie al snel dat Hi-Fi Rush naar de andere consoles zou komen. Volgens Jeff Grubb, een andere bekende leaker, zou het alleen gaan om een andere titel. In de Giant Bomb podcast laat Grubb weten dat hij denkt dat Sea of Thieves de game is die naar de Switch en PlayStation zal varen.
Origineel bericht:
‘’In het kalenderjaar 2024 zal Microsoft een van zijn meer geprezen first party games op een console van een concurrent uitbrengen,’’ aldus de Nate the Hate podcast. ‘’De titel waar ik naar verwijs kreeg veel lovende kritieken. Fans vonden het geweldig en het was onderwerp van gesprek over de game van het jaar in het jaar dat het werd uitgebracht.’’
Nate the Hate verwacht dat de aankondiging veel enthousiasme teweeg zal brengen, ‘omdat het een kwaliteitsgame is’. ‘’Ik denk dat dit een slimme zet is van Microsoft… vanuit een zakelijk perspectief, als je bepaalde games op meerdere platforms uitbrengt, naar Switch en PlayStation, doe je dat omdat je de kwaliteit van de IP en franchise ziet en je het bereik verder wilt uitbreiden dan alleen de Xbox.’’

Gaat het om deze Xbox-exclusive?

Hoewel de podcast niet zegt om welke game het gaat, wordt er op social media gespeculeerd dat het om Hi-Fi Rush gaat. Deze exclusive verscheen begin vorig jaar onverwacht en werd alom geprezen door critici en fans.
De Nate the Hate podcast heeft het vaker bij het rechte eind. Zo beweerde hij in april 2022 dat Mario + Rabbids: Sparks of Hope in de herfst van datzelfde jaar zou verschijnen. Uiteindelijk verscheen de game inderdaad een paar maanden later in oktober.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 januari 2024.