Veel films en series mogelijk vertraagd door staking in Hollywood

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 17:30
Mogelijk komt er een grote staking onder het personeel wat bij Hollywood werkt. Het gaat om mensen die achter de schermen werken. Door deze staking komen veel opnames stil te liggen, waaronder veel Netflix shows.
De staking is geen grap, zo een 60.000 werknemers bij Hollywood zullen hun werk mogelijk stilleggen. Dat meldt Los Angeles Times. Cameramensen, editors, make-up artiesten, decorbouwers en andere beroepen in Hollywood die zijn aangesloten bij de vakbond International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) vallen onder de mensen die mee zullen doen aan de staking. Het driejarige contract wat deze mensen hadden liep afgelopen juli af, sindsdien wordt er al onderhandeld over nieuwe voorwaarden.
Deze werknemers kregen volgens de IATSE te weinig betaald en kregen geen recht op genoeg pauze. Soms moest er zelfs 14 uur achter elkaar doorgewerkt worden om alles op tijd af te krijgen. Het is de afgelopen jaren erg druk geworden in de filmindustrie. Streamingdiensten zoals Netflix worden steeds populairder en het publiek verwacht meer content. Werknemers bij televisieshows krijgen ook meer betaald dan werknemers die voor een streamingdienst werken.

Gaat de staking in Hollywood door?

Deze gigantische staking zal alleen te stoppen zijn als er voor maandag een nieuw en beter akkoord is gesloten. Volgens IATSE zullen als eerste de grote studio's plat worden gelegd, mocht de staking doorgaan. Er wordt ondertussen hard gewerkt aan een goede overeenkomst voor het personeel dat in Hollywood werkt.
Een grote staking in Hollywood komt wel vaker voor. De laatste was in 2007 en was georganiseerd door scenarioschrijvers. De staking duurde maar liefst drie maanden en had een enorm grote invloed. Televisienetwerken zaten met de handen in het haar en lieten uit nood herhalingen van oudere programma’s zien.

Populair Nieuws