Avowed wordt het waard om vaker uit te spelen

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 14:00
avowed 1b5338d6c0265bad2c39 1024x576f1706259909
Later dit jaar komt Obsidian Entertainment met Avowed, een nieuwe RPG. En volgens de game director kunnen de spelers de game weer vaker uitspelen.
Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Avowed werd aangekondigd door Obsidian Entertainment, nadat de studio was overgenomen door Microsoft. De originele pitch voor Avowed was Obsidian’s versie van The Elder Scrolls V: Skyrim, maar sindsdien is de studio van dat plan afgestapt.
De nieuwe versie van de game is meer gericht op het verhaal en de personages en tijdens de Xbox Developer Direct en later een uitgebreide gameplay showcase kregen we daar meer van te zien. Zo zouden spelers ook weer ingrijpende keuzes kunnen maken tijdens quests.
De vraag is dan natuurlijk meteen of er meerdere eindes zijn. In gesprek met IGN heeft game director Carrie Patel daar direct duidelijkheid over gegeven.

“Ik bedoel, het is een Obsidian game. Wat zouden we zijn als er geen meerdere eindes in de game zitten?”

Wisselende schaal van impact

Hoeveel eindes er precies in de game zitten, daar heeft Patel niets over gezegd. Wel is de game director dieper ingegaan op de mate van impact die keuzes zullen hebben. Zo zullen bepaalde opties niet meteen zorgen voor een bepaald einde, alsof het een dominosteentje is. Het gaat er meer om hoe spelers consequenties interpreteren en daarop reageren.
De consequenties van keuzes moeten volgens Patel soms ook aankomen als een verrassing. Als alles uitspeelt zoals je het verwacht, ‘dan wordt het al snel saai’. Tegelijkertijd zullen ook niet alle quests zorgen voor gigantische gevolgen. “Soms is het verhaal dat je beleeft gewoon heel erg persoonlijk voor de betrokken personages. En dat is ook goed.”