Valve wil een Steam Controller 2 maken

News
vrijdag, 16 december 2022 om 9:30
steamf1662720330
Valve staat vooral bekend om hun launcher Steam en de iconische games die het bedrijf gemaakt heeft. Toch hebben ze daarnaast ook wat apparaten onder hun naam staan. Het lijkt er dan ook op dat ze hier nog meer van willen maken.
Valve heeft dit afgelopen jaar een enorme succes gezien met de release van de Steam Deck. Deze handheld console was zelfs een hele tijd moeilijk te krijgen. Dit is alleen niet het eerste elektronisch project van Valve. In 2013 had het bedrijf namelijk al het één en ander op de markt gebracht. Zo lanceerde ze een Steam controller. Sinds 2019 wordt het product alleen niet meer gemaakt en in totaal is het 1.6 miljoen keer verkocht.

Brengt Valve een Steam Controller 2 uit?

Nu lijkt het erop dat dit niet het einde is voor de Steam controller. In een interview met The Verge hebben Lawrence Yang en Pierre-Loup Griffais, twee ontwikkelaars van de Steam Deck, laten weten dat ze mogelijk een nieuwe versie van de controller willen maken. Ze weten alleen nog niet hoe en wanneer ze dit willen realiseren. Ze zijn er wel zeker van dat ze graag een Steam Controller 2 willen ontwikkelen.
De Steam Deck is in ieder geval een groot succes voor Valve. De nieuwste games werken op het handheld apparaat. Zo zal The Last of Us Part 1 uitstekend gaan werken op de Steam Deck. In het interview met The Verge vertellen de ontwikkelaars dan ook dat er geen groot verschil in kracht zal gaan zitten tussen de huidige Steam Deck en een potentiële nieuwe. Ze vinden het namelijk belangrijk dat games voorlopig goed geoptimaliseerd worden voor de huidige versie van het apparaat.

Populair Nieuws