Apple verbetert Kaarten app voor Nederland

News
vrijdag, 16 december 2022 om 10:00
20220920 iphone 14 pro 2f1663699993
De kaart van Nederland in de Kaarten app van Apple gaat door de IOS16 update op de schop. Ook krijgt de app een grote update en nieuwe functies, waaronder een paar die exclusief voor Nederland en enkele andere landen zijn.
De grote update die Apple aan de Kaarten app heeft gegeven, geeft gebruikers allerlei nieuwe features. Zo is de navigatie sneller en nauwkeuriger geworden en gebouwen, parken, luchthavens en winkelcentra worden met meer detail weergegeven. Daarnaast zijn verschillende bezienswaardigheden nu ook in 3D te bekijken, zoals het Groothertogelijk Paleis en het NEMO Science Museum. Met een 'kijk rond' functie kun je deze locaties verkennen en 3D-foto's van de plekken zien.
Naast de landkaarten is ook de app zelf wat verbeterd. Er is nu een 'Siri Natural Language Guidance' functie toegevoegd aan Apple Kaarten. Hiermee wijst Siri op een natuurlijke manier de weg en doet de stem uitspraken als “Sla linksaf bij het volgende verkeerslicht”. Met Siri kun je nu ook aan vrienden en familie laten weten, hoe laat je bij je bestemming aankomt. Ook ov-gebruikers kunnen nu binnen Apple Kaarten een reis plannen en zien wat de kosten zullen zijn.

Wanneer komt de Apple kaarten update naar Nederland?

De Kaarten app is nu voor gebruikers over de hele wereld beschikbaar. De 3D foto's zijn momenteel alleen nog maar in de kaarten van Nederland, België, Liechtenstein, Luxemburg en Zwitserland toegevoegd. Ook de functie waarin je een reis met het openbaarvervoer kunt plannen is beperkt tot Nederland, België, Luxemburg en Zwitersland. De app toont verder vanaf nu ook een snelheidslimiet.