‘Valve werkt aan tweede gloednieuwe game’

News
maandag, 03 april 2023 om 13:30
valve schrijver verlaat het bedrijf 110678f1669440036
Hoewel Valve momenteel vooral bekend is om Steam, heeft het bedrijf ook heel wat geliefde games uitgebracht. Helaas zijn er voor veel van die games niet al te veel vervolgen verschenen. Maar de plotselinge onthulling van Counter-Strike 2 wordt mogelijk opgevolgd door een tweede nieuwe game en fans denken dat het om een zeer gewilde titel gaat.
Valve lijkt weer druk bezig te zijn met het ontwikkelen van games. Vorig jaar liet het bedrijf al weten dat er wat mooie dingen op de planning staan en onlangs onthulde het plotseling Counter-Strike 2. Nu ziet het er naar uit dat er nog meer is om naar uit te kijken.
Een Twitter-gebruiker heeft namelijk opgemerkt dat twee medewerkers van Valve het op hun LinkedIn-profielen hebben over een nieuwe game. Een level designer die tot voor kort bij het bedrijf werkte, stelt dat hij aan prototypes heeft gewerkt voor ambitieuze, nooit eerder vertoonde gameplay en dat hij puzzels heeft ontworpen voor deze game. Boyang Zhu, die al jaren bij Valve werkt, heeft in het afgelopen jaar als artiest aan een onaangekondigde titel gewerkt.

Komt Valve eindelijk met Portal 3?

Er is niet zoveel op te maken uit de beschrijving van de game, behalve dat het blijkbaar om een game met puzzels gaat. Fans grijpen die opmerking alleen wel aan om te speculeren dat het hier gaat om Portal 3. Portal 1 en 2 zijn namelijk veruit de bekendste puzzelgames van Valve.
Uiteraard kan het gaan om een geheel nieuwe game. De aanwezigheid van Puzzels is op zich geen heel sterk bewijs dat het Portal moet zijn. Toch heeft Valve wel eerder aangegeven dat er intern interesse is in Portal. Er zou zelfs een een aanknopingspunt voor een nieuw verhaal in de reeks zijn.