‘Nieuwe Sony hardware komt nog voor PS5 Pro’

News
maandag, 03 april 2023 om 13:00
playstation 5 thumbf1624433855
We zitten in het derde jaar van de PS5. Hoewel veel spelers er dankzij een grotere voorraad pas net één kunnen kopen, ziet het ernaar uit dat er relatief snel al nieuwe hardware komt. Er zijn bijvoorbeeld geruchten over een PS5 Pro, maar voor die tijd staat ons nog meer te wachten, wordt nu beweerd.
Het is niet meer ongebruikelijk dat een console in het midden van zijn leven een kleine of grote upgrade krijgt. Volgens recente berichten gaat dat met de PS5 ook gebeuren. Een PS5 Pro zou in ontwikkeling zijn en zelfs volgend jaar al uitkomen.
Maar volgens de vaak betrouwbare insider Tom Henderson komt er voor die tijd nog meer nieuwe hardware. Dat onthulde hij tijdens een stream en heeft hij later nog herhaald op Twitter. Hoewel de stream werd uitgezonden op 1 april, was de nieuwe informatie geen grap.
Over wat deze hardware is, tasten we nog even in het duister. Er gaan al tijden geruchten dat Sony ook een vervanger van de huidige PS5 met een afneembare disc drive uit gaat brengen, maar Henderson beweert dat hij het nu heeft over hardware waar nog niet eerder berichten over zijn verschenen. Henderson verwacht er zelf binnenkort meer over te kunnen zeggen.

Is de PS5 Slim op komst?

Een mogelijkheid voor de nieuwe hardware is een PS5 Slim. Hoewel berichten dat deze was opgedoken bij een retailer vals alarm bleken, betekent dat niet dat er niet aan een PS5 Slim gewerkt wordt. De PS5 Slim is alleen hier en daar wel degelijk genoemd in sommige berichtgeving, dus mogelijk voldoet hij niet aan Hendersons claim dat hij een primeur heeft. Sony heeft zich in het verleden ook in handheld gaming gestort, maar na de teleurstellende verkoop van de PS Vita is het maar de vraag of Sony het snel nog een keer wil proberen.