Valve vreest niet voor Stick Drift met Steam Deck

News
woensdag, 21 juli 2021 om 9:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Stick Drift wordt voor consoles een steeds groter probleem, met name de Nintendo Switch. Valve maakt zich alleen geen zorgen om het probleem met de Steam Deck.
Voor spelers is Stick Drift een zeer vervelend probleem. Heb je er last van, dan zal de console aan beweging van het pookje registreren, terwijl het pookje in kwestie in een neutrale stand staat. Daardoor wordt het bijvoorbeeld erg lastig om accuraat te schieten in een shooter.
Omdat het voor de Nintendo Switch een groot probleem is, vrezen toekomstige spelers van de Steam Deck hetzelfde probleem. Valve geeft nu alleen in een interview met IGN aan dat gebruikers daar niet voor hoeven te vrezen. Volgens hardware ingenieur Yazan Aldehayyat is het apparaat namelijk uitvoerig getest om zulke problemen te voorkomen.

Steam Deck plotseling aangekondigd

De onthulling en aankondiging van de Steam Deck kwam plotseling vorige week. Als een donderslag bij een heldere hemel heeft Valve de handheld PC uit de doeken gedaan, om vervolgens een dag later al de pre-orders open te zetten.
Ondertussen zijn de wachtrijen voor de Steam Deck al flink lang geworden. Op de pagina van het apparaat is te zien dat nieuwe klanten waarschijnlijk tot Q2 en voor het topmodel zelfs tot Q3 2022 moeten wachten.