Ajax geeft voorsprong Europa League duel helemaal uit handen

News
vrijdag, 22 september 2023 om 11:00
Ajax speelde hun eerste groepswedstrijd in de Europa League tegen Olympique Marseille. Het Europese duel eindigde in een spannend 3-3 gelijkspel.
De Amsterdamse club begon sterk met Carlos Forbs die al na negen minuten de openingstreffer scoorde. Dit was precies de start die Ajax voor ogen had: 1-0. Na deze vroege voorsprong begon Marseille meer in de wedstrijd te komen. Ze kregen kansen, waaronder een cruciale één-op-één-situatie voor Pierre-Emerick Aubameyang, maar Ajax-doelman Jay Gorter weerhield hem van scoren.

Aubameyang in bloedvorm

Ajax verdubbelde hun voorsprong tot 2-0 dankzij een goal van Steven Berghuis. Maar Marseille antwoordde snel met een knap doelpunt van Jonathan Clauss, waardoor de stand 2-1 werd. De wedstrijd bleef vol kansen: met een gemiste kans voor Kenneth Taylor voordat Aubameyang in de 38e minuut namens Marseille scoorde om de stand gelijk te trekken naar 2-2.
In de tweede helft pakte Ajax opnieuw de voorsprong met een goal van Kenneth Taylor, waardoor het 3-2 werd. Hierna verzuimde Ajax om de voorsprong verder uit te bouwen toen Brian Brobbey een kans niet benutte. Marseille profiteerde van de kwetsbaarheid van Ajax en trok de stand opnieuw gelijk met een goal van Aubameyang, waardoor het 3-3 werd.

De stand van zaken

Dit gelijke spel betekent dat zowel Ajax als Olympique Marseille één punt verzamelden na hun eerste Europa League-groepswedstrijd. Elders in groep B won AEK Athene knap van Brighton & Hove Albion, wat hen naar de top van de groep bracht. Ajax zal op 5 oktober een uitwedstrijd tegen AEK Athene spelen, terwijl ze hun kansen op verdere vooruitgang in de competitie nastreven. De wedstrijd tegen Olympique Marseille was een groot spektakel met veel doelpunten en kansen voor beide teams, wat het een boeiende start van de Europese campagne maakte.