Valve is blij Steam Deck concurrentie te zien

News
zondag, 14 mei 2023 om 11:00
asus rog allyf1680535477
We leven in mooie tijden als je graag buitenshuis games speelt. Steeds meer fabrikanten komen met apparaten om, al dan niet via de cloud, al je games mee te nemen op een handheld. Voor PC-gamers komt er nu ook een waardige Steam Deck concurrent en daar is Valve alleen maar blij mee.
Ondanks dat hij om één of andere reden op 1 april werd aangekondigd, is de Asus ROG Ally een echt apparaat. Net als de Steam Deck is het een draagbare PC, bedoeld voor gaming. Hij is alleen krachtiger en hij draait standaard op Windows, zodat je er zonder extra werk meer game-bibliotheken op kan gebruiken dan op de Steam Deck.
Wellicht verwacht je dan ook dat Valve enigszins met de handen in het haar zit, maar het omgekeerde is waar. Op Twitter laat het bedrijf weten alleen maar blij te zien dat het PC handheld ecosysteem zich verder uitbreidt. Spelers hebben zo meer keuze om hun PC games onderweg te spelen.

Asus ROG Ally een stuk duurder dan Steam Deck

Hoewel de Asus ROG Ally in een aantal opzichten een streepje voor heeft op de Steam Deck, zal Valve niet snel stapels gebruikers verliezen. De Steam Deck is namelijk een alleszins respectabele PC en al vanaf 419 euro beschikbaar. Dit terwijl de ROG Ally bijna het dubbele moet kosten.
Valve is overigens niet van plan om binnenkort een krachtigere Steam Deck uit te brengen. Momenteel is het bedrijf erg blij dat elke Steam Deck dezelfde specs heeft. Nieuwe versies van de Steam Deck zullen zich in eerste instantie waarschijnlijk richten op het verbeteren van de batterijduur.

Populair Nieuws