Valve verklapt Steam Deck-toekomst

News
zondag, 12 maart 2023 om 15:00
steam deck leftf1657875925
Valve heeft een tipje van de sluier gelicht als het aankomt op de toekomst van de Steam Deck. De populaire hybride van de makers van Half-Life en Left 4 Dead is sinds vorig jaar op de markt en valt enorm in de smaak. Eén van de belangrijkste vragen is nu beantwoord.
Steam-maker Valve heeft bekendgemaakt dat fans nog wel even kunnen wachten tot er een krachtigere Steam Deck komt. Er wordt al even gevraagd om een opvolger die een stukje krachtiger is, maar tot nu toe heeft Valve haar kaken op elkaar gehouden. Valve-engineer Pierre-Loup Griffais heeft Rock, Paper, Shotgun nu laten weten dat de handheld tot het einde van de huidige console generatie mee kan gaan.
De engineer gaf vervolgens een kijkje in hoe Valve van plan is om de Steam Deck specificaties nog wat op te krikken. Griffais: "Het werk dat nodig is, is lastiger dan de typische Deck UX-aanpassingen die ontwikkelaars hebben moeten doen voor games die al goed draaien."

Tweede Steam Deck duurt nog wel even

Voor een krachtigere, tweede Steam Deck heeft Valve dan ook nog een paar jaartjes nodig. "Een ware next-gen Deck met een significante sprong in kracht zou niet binnen nu en een paar jaar verschijnen", aldus Griffais.
Mocht je zelf nog twijfelen om een Steam Deck te halen, kunnen we je een handje helpen. In onze Steam Deck review kun je precies lezen wat er goed en slecht is aan de handheld-hybride van Valve. Ondergetekende gaf de machine een 8.