Disney+ verhoogt nu al prijs abonnement met reclame

News
zondag, 14 mei 2023 om 10:30
disneylogof1632855639
Sinds eind vorig jaar kunnen Amerikanen kiezen voor een goedkoper Disney+ abonnement met reclame, genaamd Disney+ Basic. Nu heeft Disney aangekondigd dat de prijs van dit abonnement omhoog gaat.
Het Disney+ abonnement met reclame is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. Hoeveel dit abonnement in Nederland zal gaan kosten is ook nog niet bekend. In de Verenigde Staten kost dit abonnement nu nog 7,99 dollar, terwijl het gewone abonnement zonder reclame 10,99 dollar kost.
Nu heeft Disney dus aangekondigd de prijs van het abonnement met reclame te gaan verhogen. Wat de nieuwe prijs wordt en wanneer de verandering wordt doorgevoerd is nog niet bekend. Ook is het nog onduidelijk of het gewone abonnement ook duurder gaat worden.

Prijs Disney+ Nederland al verhoogd

In Nederland werd eerder dit jaar ook de prijs van Disney+ verhoogd. Tot voor kort was je nog 8,99 euro per maand kwijt aan de streamingdienst. Nu is dat 9,99 euro. Hoewel de prijs van een van de beschikbare abonnementen in de VS dus binnenkort omhoog gaan, lijkt het onwaarschijnlijk dat er in Nederland in zo’n korte tijd nog een prijsverhoging plaatsvindt.
Onlangs werd overigens bekend dat Disney+ het afgelopen kwartaal maar liefst 4 miljoen abonnees heeft verloren. Of het bedrijf met de prijsverhoging van het abonnement met reclame zo gemiste inkomsten probeert terug te verdienen is niet bekend. Ondanks dit verlies gaat de streamingdienst toch de goede kant op: vergeleken met vorig jaar draait Disney+ een kwart minder verlies.

Populair Nieuws