Valve heeft plannen voor nog meer Steam Deck-achtige apparaten

News
maandag, 09 augustus 2021 om 9:30
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Vorige maand heeft Valve de gamingwereld verrast met de aankondiging van de Steam Deck. Nu laat het bedrijf weten nog meer plannen te hebben voor soortgelijke apparaten in de toekomst.
Tot voor kort stond Valve niet echt bekend als een hardware-fabrikant. Het bedrijf heeft wel de Steam Controller gemaakt en is een paar jaar geleden wel met het idee van Steam Machines gekomen, maar die werden dan nog gemaakt door externe partijen. Met de Steam Deck schaart Valve zich in één klap tussen bedrijven als Sony, Microsoft en Nintendo en het is niet van plan om daar snel weg te gaan.
Hoewel Valve op het gebied van gaming consoles momenteel alleen de Steam Deck heeft, is de fabrikant van plan om in de toekomst dat te gaan uitbreiden. Dat vertelt Steam Deck-ontwerper Greg Coomer in een interview met PC Gamer.

Concurrentie voor de Steam Deck

Naast de eigen plannen van Valve, hoopt het bedrijf ook op concurrentie. Bij Valve verwachten ze ook dat er in de toekomst meer bedrijven zullen komen die soortgelijke apparaten gaan maken en handheld PC gaming units een nieuwe industrie wordt. Valve ziet de Steam Deck dan ook niet als een concurrent van de Nintendo Switch.
Coomer zegt daarbij ook geleerd te hebben van de Steam Machines. Destijds kwam Valve met het idee, maar moedigde het externe fabrikanten aan om ze te maken. Het concept stierf alleen een vroege dood, omdat de meeste third parties er al snel geen heil meer in zagen en de productie hebben stopgezet. Nu heeft Valve de eerste steen geworpen en ‘het probleem nu zelf opgelost’.