Steam Deck concurreert niet met Nintendo Switch volgens Valve

News
woensdag, 28 juli 2021 om 13:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Al sinds de aankondiging van de Steam Deck wordt het apparaat van Valve vergeleken met de Nintendo Switch. Volgens Valve is het alleen helemaal niet de bedoeling om te concurreren met de handheld console van Nintendo.
De vergelijking tussen de Steam Deck en Nintendo Switch is snel gemaakt. Qua uiterlijk lijken beide apparaten namelijk veel op elkaar en ze bieden allebei een echte console-ervaring - of in het geval van de Steam Deck een PC-ervaring - op een handheld-apparaat.
Volgens Valve is het alleen helemaal niet de bedoeling om te gaan concurreren met de Nintendo Switch. Hoewel de apparaten namelijk op elkaar lijken, houdt de vergelijking daar op tussen de twee. Dat zegt ontwerper Greg Coomer in gesprek met IGN.

Groot verschil in de hand

Hoewel de twee apparaten qua uiterlijk veel op elkaar lijken, zal het volgens Gabe Newell ook meteen duidelijk zijn dat de Steam Deck een apparaat voor een ander publiek is, wanneer je hem in je handen houdt. De baas van Valve stelt dat de Steam Deck aanvoelt als ‘een dure game controller’, omdat het apparaat groter en bulkier is.
Spelers die de Steam Deck in huis halen kunnen ook meteen met een grote library aan games aan de slag, mits ze al eerder Steam gebruikt hebben. Alle titels die je bezit op Steam en compatibel is met de Steam Deck zullen namelijk meteen speelbaar zijn op het apparaat. Als de playerbase van de Steam Deck groot genoeg is, dan zal Ubisoft haar games ook brengen naar de nieuwe ‘console’.

Populair Nieuws