Xbox test nieuwe Night Mode feature

News
maandag, 09 augustus 2021 om 9:00
xboxf1625226596
Niet iedereen heeft tijd om overdag te gamen, maar het is niet per se goed om ‘s avonds laat nog lang achter een beeldscherm te zitten. Als oplossing voor dat probleem komt Microsoft met een Night Mode voor Xbox-consoles. De feature wordt nu getest onder Xbox Insiders.
Xbox Insiders kunnen nu gebruik maken van een nieuwe Night Mode op Xbox. Deze Night Mode geeft gebruikers de mogelijkheid om de helderheid van het scherm te verminderen en de hoeveelheid blauw licht aan te passen. Deze lichtkleur is een grote boosdoener als het aankomt op beeldschermgebruik in het donker.
Niet alleen de helderheid van het beeldscherm kan aangepast worden. LED-lampen in de controllers en console kun je ook minder helder maken of uitzetten.
Er zijn ook andere features waarvan het aan of uit staan gekoppeld kunnen worden aan of Night Mode wel of niet actief is: namelijk HDR en het donkere thema voor menu’s. Night mode hoeft niet handmatig aangezet te worden: je kunt een tijd instellen waarop de console vanzelf in de modus overgaat. Een tour van de opties in Night Mode kun je zien in de onderstaande video van The Verge.

Wanneer komt Night Mode naar jouw Xbox?

Op dit moment is Night Mode alleen beschikbaar voor Xbox Insiders, die nieuwe features eerder krijgen dan de gewone consument. Wanneer de nieuwe feature voor iedereen beschikbaar is is nog niet bekend. Meestal duurt het nadat Insiders een feature krijgen niet al te lang voor hij voor iedereen beschikbaar wordt. De Games with Gold of Game Pass-titles van augustus zul je misschien nog niet in Night Mode kunnen spelen, maar wellicht dat dat in september al weer anders is.