Update - Nieuwe South Park game in de maak

News
maandag, 09 augustus 2021 om 10:00
south park fractured but whole switch review 130746 1f1628498804
Er komt een nieuwe South Park game aan van de makers van de animatieserie. Zo wordt via een artikel op Bloomberg bevestigd. Een releasedatum voor de game is nog onduidelijk.

Update - South Park Studios maakt de game zelf

Er is al meteen meer bekend geworden over de nieuwe South Park game. Tegenover Bloomberg heeft Matt Stone verklaard dat de titel wordt ontwikkeld door een eigen studio binnen South Park Studios. Wie precies zal optreden als de uitgever voor de game is alleen nog niet bekend.

Origineel bericht

Veel over de game is nog niet bekend. Alleen is duidelijk dat het om een 3D-game gaat, waarmee de stijl ten opzichte van de eerste twee games op de schop lijkt te gaan. De RPG's, The Stick of Truth en The Fractured but Whole, waren immers. 2.5D-games.
Wie de game gaat ontwikkelen naast de oorspronkelijke makers is tevens nog onduidelijk. The Stick of Truth werd in 2014 uitgegeven en kwam uit de stal van Obisdian Entertainment (voordat het bedrijf gekocht werd door Microsoft), terwijl de tweede game uit 2017 door Ubisoft San Francisco werd gemaakt.
south parkf1615817680

South Park game lang niet het enige

De makers van South Park hebben recentelijk een flinke deal gesloten met moederbedrijf Paramount en ViacomCBS. Als onderdeel van de deal gaan de makers, Matt Stone en Trey Park, weer aan de slag met een nieuwe game rondom de grofgebekte personages in South Park. Toch blijft het daar niet bij.
Ook wordt een scala van spin-off films geproduceerd voor streamingdienst Paramount+, waarvan de eerste nog voor het einde van dit jaar moet verschijnen. Tevens zijn er nog flink wat seizoenen voor de populaire serie in de maak. Deze komen wederom naar Comedy Central.
In totaal staan er nog zes nieuwe seizoenen van de serie op de planning dankzij de deal. Deze verschijnen uiterlijk voor 2028, want de nieuwe deal loopt eind 2027 af. Hetzelfde geldt voor de 14 nieuwe films die naar Paramount+ komen.
Dit bericht is op 9 augustus 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws