Valheim haalt 2 miljoen verkopen in twee weken

  We horen steeds meer over Valheim, de early access survivalgame op Steam. Dat zal er waarschijnlijk ook mee te maken hebben dat de game 2 miljoen verkopen in twee weken heeft behaald.

  Het gebeurt niet heel vaak dat games die in early access zitten een razend succes zijn. Vaak geldt dat alleen voor het nieuwe deel in een al bestaande franchise. Toch weet Valheim al aardig wat indruk te maken. 2 miljoen verkopen in twee weken is indrukwekkend voor een game waar de meeste mensen het bestaan niet eens vanaf wisten tot de release van de game.

  Dit soort cijfers waren niet gek voor een game als DayZ die al een hele grote fanbase had. Valheim moest alleen helemaal vanaf de bodem beginnen. Ontwikkelaar Iron Gate besloot Valheim twee weken geleden gewoon op Steam te gooien om een jaarlang early access traject in te gaan. Het is uiteindelijk een heel verstandige beslissing geweest, want die 2 miljoen verkopen die ze nu behaald hebben levert ongeveer een kleine 28 miljoen dollar op. Daar kan je best een aardige game van maken.

  Vikings zijn in trek

  Iron Gate laat nog weten dat ze trots zijn op de gemeenschap, want met de 2 miljoen verkopen heeft ze verreweg de grootste hoeveelheid Vikings in de geschiedenis van de wereld. De vorige piek lag in het jaar 1300 op ongeveer 500 duizend Vikings. Het blijft een bijzondere prestatie in maar twee weken, maar ergens kon je dit wel zien aankomen.

  Vikings zijn namelijk ontzettend in trek vanwege verschillende redenen. De serie Vikings is ontzettend populair en Assassin's Creed Valhalla heeft het ook zeker niet verkeerd gedaan. Verder zien we in veel andere games steeds meer verwijzingen naar Vikings komen. Op die manier is het niet gek dat Valheim inmiddels populairder is dan GTA 5. Hopelijk kan Iron Gate het verdiende geld gebruiken om de game nog succesvoller te maken dan het al is.

  Valheim

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.