Early access game Valheim nu al enorm succes

News
dinsdag, 09 februari 2021 om 13:00
valheimf1621607660
De early access game Valheim is een enorm succes. Zelfs zóveel dat het in de top 10 van Steam staat. Door zowel Twitch als ervaringen van gebruikers op Steam, behaalt de game records waar de makers waarschijnlijk alleen maar van konden dromen.
Valheim is op dit moment nog in early access en is geïnspireerd op de Noorse mythologie. Spelers worden vanaf het eerste moment in "The 10th World" geplaatst en aan hun lot over gelaten. De game bied een nieuwe survival uitdaging met een willekeurig genererende wereld. Spelers moeten zien te overleven in de wildernis en alle vijanden van zich af weten te slaan door nieuwe armor en wapens te craften of te vinden. Tijdens deze avonturen kom je langs een divers aantal landschappen en vaar je als echte viking over de gigantische oceanen... maar pas op dat je niet té ver vaart.

Gigantisch Succes!

Ook al is de game net een week uit als early access op Steam, heeft het al een plekje geclaimed in de top 10 best verkopende games. Het heeft zelfs games zoals Nioh 2 en Footbal Manager 2021 ingehaald. Met 'overweldigend positief' als rating, is het duidelijk dat de spelers die het al gekocht en gespeeld hebben er helemaal weg van zijn. En dat niet alleen, maar het aantal spelers benadrukt dit ook nog eens. De game heeft ondertussen namelijk al een piek behaald van 130.000 spelers, dat is niet niks!
Op Twitch weet Valheim ook erg veel kijkers te trekken. Esport charts meet de game namelijk met het hoogste aantal kijkers van 127.137 en een gemiddelde van 34.674 kijkers. Met deze cijfers in de eerste week, kunnen we er bijna vanuit gaan dat de game alleen maar meer fans gaat krijgen.
Met dit enorme succes is al een aantal keer de vraag omhoog komen borrelen of de game ook op console uit gaat komen. Helaas is er tot nu toe nog geen concreet plan voor en zijn de developers alleen nog bezig met de PC versie. Gelukkig is het dus nog niet uitgesloten en kunnen de console liefhebbers nog hopen op een console editie in de toekomst!